Közelgő események

16 nov.
Szülők - Nevelők Bálja
nov. 16. 18:30 - 23:30
17 nov.
Pusztamérges FMC - Ásotthalmi TE
nov. 17. 13:00 - 15:00
20 nov.
23 nov.

ELEKTRONIKUS
ügyintézés

Foglaljon időpontot, intézze ügyeit otthonról, kényelmesen és adja be nyomtatványait!

NYOMTATVÁNYOK

ADÓügyi nyomtatványok
SZOCIÁLIS nyomtatványok
IGAZGATÁSI ügyek
EGYÉB nyomtatványok

Fotógaléria / képek

Eseményeink, rendezvényeink emlékezetes pillanatai, amit szívesen visszanézünk, akár többször is

A Pusztamérges községi önkéntes tűzoltók jelenleg 29 fővel vesznek részt az önkéntes munkában már több mint 75 éve! A Tűzoltóság egyesületi formában működik és ellátja a településen a kisebb tűzoltási, katasztrófavédelmi feladatokat. Munkáját egy Észak-Rajna-Wesztfália tartománytól kapott Magirus  Deutz gépjármű fecskendő segíti, amelynek karbantartását, műszaki állapot megőrzését szintén az egyesület látja el.

Elérhetőségeink:

Telephely (szertár):
6785 Pusztamérges, Szent István u. 4.
Levelezési cím: 6785 Pusztamérges, Móra tér 2.
tel/fax: +36-62/286-702 Csala István
e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az önkéntes tűzoltók a polgárőrség sorait is erősítik. A felek széleskörűen együttműködnek a falu közbiztonsága, lakóinak élet- és vagyonbiztonsága megteremtésében, a településen a tűzmegelőzési, valamint a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában a rendelkezésre álló személyi feltételek és anyagi, technikai eszközök célszerű, összehangolt alkalmazásában. A helyi polgárőrség minden alkalommal segíti a helyszínre vonulást és a hatékony cél megközelítést.
Az egyesület tagsága minden hónap első vasárnapján találkozik, ahol értékelik az eltelt időszak eseményeit, vagy szerencsés esetben eseménytelenségeit. Rendszeresen részt vesznek megyei,- országos és egyéb versenyeken felnőtt és ifjúsági kategóriában, ahol rendszerint dobogós eredménnyel térnek haza.

2010. májusában a Forráskúton megrendezett megyei versenyen első helyezést ért az egyesület csapata. Ifjúsági utánpótlás nevelésében Vincze László ifjúsági felelős vesz részt a legaktívabban, de az egyesület minden tagja segítő szándékkal fordul a tűzmegelőzés és kárelhárítás iránt érdeklődő fiatalok felé.- Büszkén mondhatjuk el, hogy az ifjúsági csapat is számos alkalommal dicsőséget szerez az egyesületünknek. Tagjaink között vannak akik több mint 50 éve végzik ezt az odaadó tevékenységet. Az idősebb tagoktól rengeteg gyakorlati és elméleti tanácsot kapunk, melyeket jól tudunk hasznosítani tevékenységünk során. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, tudásukra, tapasztalatukra és arra, hogy együtt dolgozhatunk velük !

Ruzsa Köztestületi tűzoltóságával, a Ruzsai Katasztrófavédelmi Őrssel 2008. évben kötöttünk együttműködési megállapodást, így a szomszédos település hatékony segítségére is mindig számíthat egyesületünk. Rendszeresen tartunk tűzoltó bemutatót a lakosság számára,- és adunk közre tűzmegelőzési tanácsokat. A település helyi újságjában, a Pusztamérgesi Hírlevélben tesszük közé azokat az ismeretterjesztő, tájékoztató anyagokat, amelyek hatékonyan képesek segíteni a lakosságot a tűzmegelőzés, kárelhárítás terén és segítjük az ezzel összefüggő jogi szabályozás sokszor bonyolult és összetett rendszerében történő eligazodást.

Csapatunkat 2010-évben az a megtiszteltetés érte, hogy - elsősorban az ifjúsági raj munkájának elismeréseként - mi adhatunk helyszínt a Gróf Széchenyi Ödön Országos Ifjúsági Tűzoltó Versenynek,- egyesületünk nyerte el a szervezés jogát. Ezen feladatnak igyekeztünk legjobb tudásunk szerint eleget tenni és a résztvevő csapatok szinte egyöntetű véleménye alapján egy rendkívül színvonalas, szakmai szempontból is jól szervezett, professzionalitást mutató versenyt bonyolítottunk le. Ennek előtte ilyen kis település (lakosságszám kb. 1200 fő) még soha nem nyerte el a rendezési jogot. A Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetségtől, valamint a többi megyében lévő - főként a ruzsai egyesülettől - nagyon sok segítséget kapunk az előkészületek szervezésében.

Az egyesület munkáját 2010-től gyakori személycserék, vezetőségi tagok lemondása nehezítette. Mint arról korábban hírt adtunk, egyesületünk elhivatott és agilis vezetője Kormos Sándor tragikus hirtelenséggel elhunyt. Sanyi nagyon sokat tett a csapatért, előre jutásáért, szakmai kapcsolatrendszerének fejlődéséért. Emlékét kegyelettel megőrizzük. Utódai előtt követendő példaként áll munkássága.
Az egyesületünket a helyi önkormányzat támogatja - amit ez úton is köszönünk - igyekszünk kihasználni a pályázati lehetőségeket. Így tudtunk egységes formaruhát vásárolni és eszközállományunk fejlesztésére, bővítésére tudunk némi elnyert összeget fordítani.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a mi kis csapatunk egy remek összetartó, jól képzett és sokat tapasztalt csapat.

Csala István elnök

 

Hírek a mindennapokról

A legszebb konyhakertek 2019.

A legszebb konyhakertek 2019.

2019. április. 03. | gazdaság | Csala István
Településünk idén már hatodik alkalommal csatlakozik a "Legszebb konyhakertek" programhoz. A kezdeményezést Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere álmodta meg és...
Idén a Falukarácsony volt hamarabb

Idén a Falukarácsony volt hamarabb

2018. december. 21. | kultúra | Csala István
Girlandok, masnik, fényfüzér, zsibongás. Elmaradhatatlan részei a falukarácsonyi várakozásnak. Az első sorban a kisgyermekes családok az újonnan érkezett csöppségekkel –...
Adventi vasárnap 2018.

Adventi vasárnap 2018.

2018. december. 18. | kultúra | Csala István
Az évszakhoz képest enyhe időben, szinte hó nélküli (itt-ott maradt csak egy folt mutatóba) vasárnap délutánon gyülekeztünk a hagyománnyá vált...
TakarékBusz az ünnepek alatt

TakarékBusz az ünnepek alatt

2018. december. 17. | gazdaság | Csala István
A pénzintézet pusztamérgesi fiókjában megforduló ügyfeleket már tájékoztatták a 3A Takarékszövetkezet munkatársai a változásról és az önkormányzat elé rendre meg...
Endrei Judit a könyvtárban

Endrei Judit a könyvtárban

2018. december. 15. | kultúra | Figura Károlyné
December 12-én híres vendéget vártunk a könyvtárba. Zsilinszki-Fodor Mónika beszélgetett Endrei Judittal, akit sok éven át láthattunk, hallhattuk a hangját...
Külterületi utak SAJTÓKÖZL.

Külterületi utak SAJTÓKÖZL.

2018. december. 11. | gazdaság | Csala István
Az önkormányzat sikeres pályázatot adott be a külterületi utak korszerűsítésére, amely kapcsán az ehhez szükséges gépek, eszközök beszerzésére is sor került.

Polgármesteri üzenet

Tisztelt Pusztamérgesiek!
Kedves Látogató!

Ismét eltelt egy év, ismét elérkezett a zárszámadás, az összegzés, az értékelés ideje. Összességében elmondhatjuk a leköszönő 2018-as évről, hogy nem zártunk rosszul, az elképzelések és a betervezett beruházások döntő többségét megvalósítottuk.
Az önkormányzat a kötelező és önként vállalt feladatait hiánytalanul, jól ellátta, gazdasági helyzete stabil, adóssága nincs. Az év eleje egy kicsit döcögősen indult, hiszen a 2016-ban beadott TOP-os pályázatok teljesítéséhez megnyert pénzösszeg és a megvalósítás valós költsége között jelentős különbségek jelentkeztek.

a cikk itt folytatódik

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student

Időjárás

booked.net

HIRDETMÉNYEK

 • Egyenlő bánásmód 19/10

  Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense dr. Kiss Éva 2019. október 29-én, kedden 10-14 óra között a hódmezővásárhelyi Sinosz Helyi Szervezete (6800 Hódmezővásárhely, Tóalj u. 5.) tartja ingyenes járási félfogadását.

  Bővebben...:
   
 • Állás: szakács

  Pusztamérges Községi Önkormányzat az 1992. évi XXXIII. - a közalkalmazottak jogállásáról szóló - törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet az önkormányzati főzőkonyhára szakács munkakör betöltésére.
  A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

  Bővebben...:
   
 • Egyenlő bánásmód 19/9

  Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense dr. Kiss Éva 2019. szeptember 24-én, keddenn 10-14 óra között a makói József Attila Városi Könyvtárban (6900 Makó, Deák Ferenc u. 2.) tartja ingyenes járási félfogadását.

  Bővebben...:
   
 • képviselő választás 2019.

  A Helyi Választási Iroda vezetője az ajánlások számának tekintetében a következők szerint tájékoztatja Pusztamérges község lakosságát az egyéni listás jelölt állítással kapcsolatban:

  Bővebben...:
   

Látogatóink

Flag Counter

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top