Közelgő események

16 nov.
Szülők - Nevelők Bálja
nov. 16. 18:30 - 23:30
17 nov.
Pusztamérges FMC - Ásotthalmi TE
nov. 17. 13:00 - 15:00
20 nov.
23 nov.

ELEKTRONIKUS
ügyintézés

Foglaljon időpontot, intézze ügyeit otthonról, kényelmesen és adja be nyomtatványait!

NYOMTATVÁNYOK

ADÓügyi nyomtatványok
SZOCIÁLIS nyomtatványok
IGAZGATÁSI ügyek
EGYÉB nyomtatványok

Fotógaléria / képek

Eseményeink, rendezvényeink emlékezetes pillanatai, amit szívesen visszanézünk, akár többször is

Szép idő volt idén (is) a Négyeshatár Találkozón, csak egy kis szél lengedezett a négy falu határának közös pontját jelző emlékműnél. Pusztamérges volt a soros vendéglátó, a sátrat már jó előre felállították, hogy a korán érkezőknek is legyen hová letelepedni.

Nem kellett soká várakozni, sorra érkeztek a települések képviselői és lakói, Huszta István balotaszállási polgármester ezúttal is hozott magával egy kis "hazait", hogy viszonozza a fogadtatást. A néptáncosok érkezésével elevenedett meg igazán az emlékhely: tarka szoknyák, fehér kötények és fekete kalapok kavarogtak a forgatagban, hogy aztán a Himnusz hangjaira csillapodjanak egy kicsit - éppen csak addig, amíg meg nem szólaltak a sokak fülének tetsző népies dallamok. A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola lányainak üveges tánca alapos felkészülésről tett tanúbizonyságot, az egyenetlen talajon lépkedve szinte meg se mozdultak a fejükre helyezett palackok. A fiúk virtuskodó botos tánca hasonló sikert aratott, és a kalapcserélgetést is tapssal jutalmazta a közönség. Az Őszikék Nyugdíjasok Klubja versekkel, énekekkel készült a találkozóra.

Dr. Papp Sándor, Pusztamérges község polgármestere köszöntőjében azt az egymás megsegítésén alapuló élni akarást hangsúlyozta, amely mindig is sajátja volt a négy szomszédos településnek és záloga lehet jövőbeni fejlődésének is.
A koszorúzást követő mécses gyújtáson egy apró figyelmesség várta a települések vezetőit. Az alkalomra készített egyedi gyufásdobozok voltak az emlékmű talapzatán. A polgármesterek örömmel fogadták a gesztust és magukkal vitték a tizennyolcadik találkozóra emlékeztető dobozokat.

A találkozó ebben az évben is ebéddel és az elmaradhatatlan beszélgetésekkel zárult. Talán ez a legnagyobb értéke egy ilyen rendezvénynek - a vitathatatlan kultúraközvetítő értékén kívül - hogy a szomszédok, akik a hétköznapokban jobbára elszaladnak egymás mellett, végre leülnek egy kicsit és beszélgetnek. Mert nagyon fontos, hogy tudjunk beszélgetni, legyen mondanivalónk és azt legyen kinek elmondani. Minden egyéb csak ezután következik.

Hírek a mindennapokról

A legszebb konyhakertek 2019.

A legszebb konyhakertek 2019.

2019. április. 03. | gazdaság | Csala István
Településünk idén már hatodik alkalommal csatlakozik a "Legszebb konyhakertek" programhoz. A kezdeményezést Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere álmodta meg és...
Idén a Falukarácsony volt hamarabb

Idén a Falukarácsony volt hamarabb

2018. december. 21. | kultúra | Csala István
Girlandok, masnik, fényfüzér, zsibongás. Elmaradhatatlan részei a falukarácsonyi várakozásnak. Az első sorban a kisgyermekes családok az újonnan érkezett csöppségekkel –...
Adventi vasárnap 2018.

Adventi vasárnap 2018.

2018. december. 18. | kultúra | Csala István
Az évszakhoz képest enyhe időben, szinte hó nélküli (itt-ott maradt csak egy folt mutatóba) vasárnap délutánon gyülekeztünk a hagyománnyá vált...
TakarékBusz az ünnepek alatt

TakarékBusz az ünnepek alatt

2018. december. 17. | gazdaság | Csala István
A pénzintézet pusztamérgesi fiókjában megforduló ügyfeleket már tájékoztatták a 3A Takarékszövetkezet munkatársai a változásról és az önkormányzat elé rendre meg...
Endrei Judit a könyvtárban

Endrei Judit a könyvtárban

2018. december. 15. | kultúra | Figura Károlyné
December 12-én híres vendéget vártunk a könyvtárba. Zsilinszki-Fodor Mónika beszélgetett Endrei Judittal, akit sok éven át láthattunk, hallhattuk a hangját...
Külterületi utak SAJTÓKÖZL.

Külterületi utak SAJTÓKÖZL.

2018. december. 11. | gazdaság | Csala István
Az önkormányzat sikeres pályázatot adott be a külterületi utak korszerűsítésére, amely kapcsán az ehhez szükséges gépek, eszközök beszerzésére is sor került.

Polgármesteri üzenet

Tisztelt Pusztamérgesiek!
Kedves Látogató!

Ismét eltelt egy év, ismét elérkezett a zárszámadás, az összegzés, az értékelés ideje. Összességében elmondhatjuk a leköszönő 2018-as évről, hogy nem zártunk rosszul, az elképzelések és a betervezett beruházások döntő többségét megvalósítottuk.
Az önkormányzat a kötelező és önként vállalt feladatait hiánytalanul, jól ellátta, gazdasági helyzete stabil, adóssága nincs. Az év eleje egy kicsit döcögősen indult, hiszen a 2016-ban beadott TOP-os pályázatok teljesítéséhez megnyert pénzösszeg és a megvalósítás valós költsége között jelentős különbségek jelentkeztek.

a cikk itt folytatódik

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student

Időjárás

booked.net

HIRDETMÉNYEK

 • Egyenlő bánásmód 19/10

  Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense dr. Kiss Éva 2019. október 29-én, kedden 10-14 óra között a hódmezővásárhelyi Sinosz Helyi Szervezete (6800 Hódmezővásárhely, Tóalj u. 5.) tartja ingyenes járási félfogadását.

  Bővebben...:
   
 • Állás: szakács

  Pusztamérges Községi Önkormányzat az 1992. évi XXXIII. - a közalkalmazottak jogállásáról szóló - törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet az önkormányzati főzőkonyhára szakács munkakör betöltésére.
  A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

  Bővebben...:
   
 • Egyenlő bánásmód 19/9

  Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense dr. Kiss Éva 2019. szeptember 24-én, keddenn 10-14 óra között a makói József Attila Városi Könyvtárban (6900 Makó, Deák Ferenc u. 2.) tartja ingyenes járási félfogadását.

  Bővebben...:
   
 • képviselő választás 2019.

  A Helyi Választási Iroda vezetője az ajánlások számának tekintetében a következők szerint tájékoztatja Pusztamérges község lakosságát az egyéni listás jelölt állítással kapcsolatban:

  Bővebben...:
   

Látogatóink

Flag Counter

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top