Az emberi találékonyság - és vele együtt sajnos a becstelenség is - szinte határtalan. A járványveszélyből és az azzal kapcsolatos kommunikációból, karitatív tevékenységekből is vannak, akik hasznot akarnak húzni oly módon, hogy jóhiszemű embereket károsítanak meg - derül ki Dr. Szenti Szabolcs r. alezredes tájékoztatójából.
⭕️ Az elmúlt napokban hazánkban is megjelentek azon személyek, akik megtévesztéssel, a koronavírus veszélyeire hivatkozva lakások fertőtlenítését, vírus szűrésre alkalmas tesztet, maszkot, vagy egyéb szolgáltatást ajánlanak fel.
❌ Ezen újfajta elkövetési módszerek terjedésének megakadályozására, illetve a településen élők áldozattá válásának megelőzése érdekében mellékelten megküldöm az Országos Rendőr-főkapitányság által készített figyelemfelkeltő, prevenciós tájékoztatót:
 
Vigyázat: csalók húznak hasznot az új koronavírus-helyzetből
A rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává:
A csalók az utóbbi napokban személyesen is igyekeznek kihasználni a világban jelenleg zajló egészségügyi válsághelyzetet. Hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlan fertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.
Ezek a bűnözők azokat a félelmeket és aggodalmakat használják ki, amelyeket a COVID-19 kelt az önmaguk és szeretteik egészségét féltő emberekben. Kellő óvatossággal és egészséges bizalmatlansággal megelőzheti, hogy a koronavírus veszélyeire hivatkozva becsapják.
Mindig tartsa szem előtt, hogy:

A legfontosabb, amit tehet a megtévesztés ellen:
Tájékozódjon mindig hiteles forrásból! A https://koronavirus.gov.hu és a https://www.mk.gov.hu weboldalakon minden információt megtalálhat a járvánnyal kapcsolatban.

Szeged, 2020. április 01.

Dr. Szenti Szabolcs r. alezredes
kapitányságvezető-helyettes