A GINOP 3.3.1-16-2016 azonosító számú, „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” elnevezésű pályázatunk - amely infrastruktúrafejlesztésre és ez által a szolgáltatások bővítésére és színvonalának emelésére irányul - kedvező elbírálásban részesült! A beadott fejlesztési tervnek megfelelően kis csoportos foglalkozások és előadások keretében olyan informatikai témájú ismeretekhez jutnak majd az érdeklődők, amelyek a mindennapi életben lesznek segítségükre az IT eszközök használatában vagy az elektronikus ügyintézésben.

Ennek első lépcsője a folyamatban lévő, a 65 éven aluliaknak szervezett, alapvető számítógép kezelési ismeretek megszerzését célzó 70 órás tanfolyamunk, amely immáron 2 csoporttal zajlik, amelyeken 10-14 fő vesz részt rendszeresen.

A január végén indult csoport már e-maileket küld, szöveget formáz, szűrőket alkalmaz, böngésző programot és közösségi oldalakat használ; a március elején indított csoport pedig jelenleg az informatika alapjaival és a számítógéppel ismerkedik. Hamarosan ők is rendszeres és aktív használókká válnak.
Az alapvető jártasságot már megszerzett felhasználókat sem hagyjuk magukra: többek között az internet-biztonság, elektronikus közszolgáltatások, ügyfélkapu használat, álláskeresés, prezentáció készítés és közösségimédia-használat témakörben kapnak majd – vélhetően - hasznos ismereteket.

Az előadásokon való részvétel természetesen nem kötődik a tanfolyamhoz, azok nyilvánosak és ingyenesek lesznek, bárki részt vehet rajtuk, akit érdekel a témakör!

Kövessék figyelemmel a helyi DJP Pont (volt eMagyarország Pont) közeljövőben megjelenő felhívásait, programjait! Hamarosan jelentkezünk!