Közösségi oldalunk kedvelőjétől érkezett a kérés / kérdés, hogy a Volán társaságnál bevezetett készpénzmentes, elővételi ill. online jegyvásárlásról rendelkezünk-e már információval? A szolgáltató társaság honlapján részletes (ugyanakkor nem minden elemében megnyugtató) információ segít az eligazodásban.

A bankszámlával és / vagy okostelefonnal nem rendelkezők (vagy azt készség-szinten gyakorlatlanul használók) számára nehézséget jelenthet az új módszer. Mivel a Pusztamérgesről ingázókat, dolgozni járókat is érinti a társaság azon intézkedése, amelynek értelmében a koronavírus terjedésének lassítása érdekében átmenetileg  MEGSZÜNTETI járatain a  KÉSZPÉNZES  JEGYVÁSÁRLÁST. Menetjegy vásárlására kizárólag elővételben a jegypénztárakban illetve mobil applikáció segítségével van lehetőség.


a vásárlás menetéről szóló videó a logóra kattintva érhető el

A járványügyi helyzetre való tekintettel március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött soron kívüli megállapodásnak köszönhetően menetjegyeiteket a Mobiljegy applikáció segítségével is megvásárolhatjátok. Az alkalmazásban megtaláljátok társaságunk valamennyi helyközi jegyfajtáját, és azon települések helyi menetjegyeit is, ahol a Volánbusz a szolgáltató.

Az applikáció iOS és Android rendszerű telefonokra is letölthető. További részletek a VOLÁNBUSZ weboldalán érhető el.