Tartalomjegyzék

 A "Cselekvő közösségek" pályázat keretében megvalósított helyi programjaink 2018. tavaszától

A programok - időpontjain kívül - azok jellege is szerepel. A felhívások, meghívók mellett ismertetésre kerülnek a folyamat várható hatásaival és kapcsolódó rendezvényeivel egyetemben. Az eseményekről a dokumentálhatóság

   
   
   
 

Kalendáriumi ülés

Településünk polgármesterének, az ülésen megjelentek közreműködésével a központi téma a 2020-as kalendáriumi könyvbemutató megszervezése, átbeszélése volt. Az évkönyv tartalmi jellege milyen hatással lesz a közösségi életre, a kapcsolatok miként erősödnek. Cselekvő magatartást alakít ki, örömteli tevékenységekre ad lehetőséget. Elősegíti, hogy a települést érintő információk eljussanak a közösséghez, nyilvánosságra kerüljenek, ami által a közösségi identitás erősödik, inspiráló légkör alakul ki. A könyvbemutatót plakáttal, lakossági felhívással, szórólappal hirdetnénk meg. Egy délutáni időponthoz kötnénk ezt az eseményt - korábbi rendezvényeink számbavétele alapján - hogy a lakosok számára ideális legyen, esetleg még a hétvége is szóba került. (ennek tisztázására még sor kerül)

A bemutató tematikájának átbeszélése, forgatókönyve. Mivel ez az első kalendárium, ami a településünkhöz kapcsolódik, ezért mindenképpen olyan bemutatót szeretnénk, ami összekovácsolja az itt élő embereket. Közös találkozás, beszélgetés lehetőség a kapcsolat fenntartására, annak erősítésére.
A 2021-es kalendárium kapcsán is felvetődött néhány kérdés, ötlet, javaslat. Mindenképpen fontosnak tartjuk a lakosok véleményét, ezért fő véleményformálónak mindenképpen az első kalendárium véleményezését tartjuk majd szem előtt. Természetesen más véleményformáló eszközöket is alkalmazni fogunk. Ehhez a soron következő kalendáriumi ülések rendkívül segítségünkre szolgálnak. Megfogalmazódott a jelenlévőkben, hogy ezt a feladatot részfolyamatokra osztják, állandóan fenntartott figyelemmel kísérik. Rendkívül fontos a lexikális rész és ugyanolyan súllyal kezelendő a 2020-as év is.